jueves, 11 de marzo de 2010

"El atrincheramiento en particularismos, sean el color que sean, cercena la libertad y transforma la aventura con el otro en represión contra el otro."

En la meva opinió, aquesta és una gran frase, escrita per Agustín Gonzalez en el llibre Eso que somos.
Crec que hi ha molta gent que se l'hauria d'aplicar, pensar profundament en el significat de frases com aquesta, i veure que diferent no té perquè voler dir dolent. Tal com exposa el meu amirat filòsof-sociòleg John Stuart Mill en el seu llibre Sobre la llibertat, la diferència entre les persones, entre els seus pensaments i la seva manera d'actuar és la millor, sinó la única, manera d'evolucionar en el pensament. Fóra un món força avorrit si tots pensessim igual!
Tota societat, de fet tothom, necessita d'algú que pensi de manera diferent per tal de tenir algú amb qui comparar maneres de pensar, maneres de veure les coses, un interlocutor amb el qual dialogar i d'aquesta manera tenir la possibilitat de canviar els punts de vista propis per altres de més convincents, importats des d'altres punts del món o des de la casa el nostre veí, el qual no comparteix les meves opinions. Sempre existeix la possibilitat d'aprendre mitjançant el diàleg.
Així doncs, ocasional lector, no desaprofitis mai la oportunitat de compartir punts de vista sobre el que sigui amb qui sigui, vingui d'on vingui i pensi el que pensi, doncs fins i tot la persona més insospitada en el moment més inesperat et pot ensenyar una lliçó difícil d'oblidar, o un vessant ocult d'un tema que et pensaves que ja tenies més que dominat.

Res més per abui, espero almenys haver despertat un petit interès en qui pugui llegir aquests pensaments errants d'algú que té temps per pensar i ganes d'aprendre.

Amb ànim d'ofendre,

BERIBER

2 comentarios:

  1. Beriber, només pel títol del teu bloc ja em faria seguidor. I si a això afegim la incògnita del que vindrà, no ho dubto: allà vaig! Ens llegim.

    ResponderEliminar
  2. Oh, benvigut com a primer seguidor del bolc, leblansky.

    ResponderEliminar